TOP8 prodajnih kategorij za leto 2022 in kar 28 best-seller produktov za spletno trgovino

ZA POSLUŠANJE KLIKNITE  Play

Končno ste se odločili odpreti spletno trgovino,  še vedno pa se sprašujete, katere produkte ponuditi svojim kupcem v letu 2022. Od tega je odvisna tudi uspešnost prodaje, zato je ključnega pomena, da jim ponudite najboljše izdelke za spletno prodajo.

Poleg tega, da so izdelki kakovostni, je pomembno, da poiščete tudi najbolj trendovske izdelke, ki jih kupci trenutno iščejo. Da bi vam olajšali delo, smo na podlagi opravljenih analiz naredili seznam 8-ih kategorij s trenutno najbolj priljubljenimi izdelki na spletu.

1. Izdelki za dekoracijo doma

Različni izdelki za dekoracijo doma so postali trend v obdobju pandemije, po napovedih pa naj bi se do leta 2026 njihova prodaja še povečala. Glavni razlog je veliko povpraševanje po nepremičninah, zato je vsak mesec veliko novih gospodinjstev, ki iščejo tovrstne izdelke.

Best-seller produkti: preproge, posteljnina, posode za shranjevanje, brisače.

Izpostavljamo:

2. Izdelki za nego las in drugi lepotni izdelki

Če iščete najboljši izdelek za prodajo v lepotni industriji, ne boste zgrešili s pripomočki in dodatki za nego las. Tovrstni izdelki se ve dno bolj iščejo v številnih spletnih trgovinah.

Best-seller produkti: lasulje, naglavne rute, umetene trepalnice, podaljški za nohte.

3. Ekološko trajnostni in biorazgradljivi izdelki

Čeprav se večina aktivnosti v državah Evropske unije nanaša na zmanjševanje emisij in odvisnosti od fosilnih goriv, pa je ozaveščenost potrošnikov glede podnebnih sprememb vedno večja. Zato je kupovanje biorazgradljivih izdelkov vedno bolj razširjeno, trend pa naj bi se nadaljeval še nadaljnjih 30 let.

Best-seller produkti: okolju prijazni in biorazgradljivi ovitki za prenosnike in telefone, podloge za jogo.

4. Izdelki za zdravje in boljše počutje

Zanimanje ljudi za samooskrbo in zdravje se je zelo povečalo. Zato ni presenetljivo, da so med najbolj prodajanimi kategorijami tudi izdelki za zdravje in boljše počutje. Njihova prodaja se je v letu 2021 močno povečala in se bo nadaljevala tudi v letu 2022.

Best-seller produkti: zeleni prah, čaji in sokovi za razstrupljanje, keto beljakovinske ploščice in praški.

5. Visoko tehnološki izdelki in dodatki

Tehnologija je zelena kategorija, ki vključuje veliko število trendovskih izdelkov za spletno prodajo. Ti zajemajo zelo široko področje uporabe, zato zadovoljijo različnim potrebam številnih ciljnih skupin.

Best-seller produkti: avtomobilski nosilec za telefon, brezžični polnilnik, USB-C adapter za razširitev vhoda, mini droni, ovitki za telefone, prenosne naprave, kot so pametne ure in fitnes sledilci.

6. Izdelki za hišne ljubljenčke

Trg izdelkov za hišne ljubljenčke je eden od najbolj stabilnih in zagotavlja trajen uspeh. Tovrstne spletne trgovine ponujajo različne izdelke, kot so na primer WC-ji, hrana, dodatki za nego in še mnogo drugega. 

Best-seller produkti: hrana za hišne ljubljenčke, pripomočki za kopanje hišnih ljubljenčkov, nosilci za hišne ljubljenčke.

Izpostavljamo:

7. Modni izdelki in nakit

Modna je vedno privlačna tako za moške kot tudi za ženske, ki jim je videz pomemben. Zato so modni izdelki in nakit tista kategorija, ki se v spletni trgovini zelo dobro prodaja. V tej kategoriji najdete ogromno priljubljenih izdelkov, ki zadovoljijo potrebe številnih kupcev.

Best-seller produkti: nedrčki, oblačila za oblikovanje telesa, rabljen nakit, minimalistično nakit.

.

8. Športni izdelki

Šport je vedno bil tudi bo izjemno priljubljen, ne glede na to, ali gre za aktivnosti na prostem, doma ali pa v telovadnici. Zato bodo izdelki na področju športa tudi v letu 2022 med najbolj prodajanimi. V tej kategoriji lahko prodajate marsikaj, od oblačil do športnih dodatkov, lahko pa se specializirate le za določeno športno aktivnost.

Best-seller produkti: oblačila za prosti čas, športne steklenice, mrežasti športni copati.

Dejstvo je, da se trendovski izdelki iz leta v leto spreminjajo. Zato je za uspešno poslovanje spletne trgovine nujno, da se pozanimate o tem, kaj se na trgu obeta v letu 2022. Prepričani smo, da z zgornjimi idejami ne boste zgrešili.

Izpostavljamo: