Coworking prostori v Sloveniji

Imate dovolj samotarskega dela in neproduktivnosti?

Iščete skupnost (coworking) v kateri si boste izmenjali znanje in izkušnje s podjetniki različnih branž?

Se želite obkrožiti s družbo somišljenikov s katerimi se boste dogovorili o svoji podjetniški ideji in jo v kratkem času nadgradili?

Ko delamo od doma, študiramo ali pa razvijamo podjetniške ideje imamo dosti motečih dejavnikov okoli sebe in si enostavno želimo najti coworking prostor pod soncem v katerem bomo ustvarjali in kreirali popolnoma brez nepotrebnih skrbi, si nabrali moči, dvignili motivacijo in prejeli svež način razmišljanja. 

 

Se trenutno sprašujete kje bi našli tak prostor zase ali pa za svojo ekipo? Se sprašuješ kaj je coworking?

Coworking ali po slovensko rečeno so-delo je nov način dela, ki posameznikom in posameznicam v razvoju kariere, podjetja, omogoča občasno ali pa stalno delitev prostorov z ostalimi somišljenaki iz podobnih in različnih panog. 

Izpostavljamo:

Iščete torej pisarno in se ne bi zavezali plačilu za dlje časa (fleksibilen najem), ob tem pa še prejeli različne ostale bonitete, ki jih coworking prostori po celotni Sloveniji ponujajo?

V tem članku boste prejeli seznam coworking prostorov iz celotne Slovenije in glede na svoje preference izberite pravega zase ali pa svojo ekipo. 

Preden gremo na seznam najprej razmislite kaj si želite. Po vsej verjetnosti želite spustiti kreativo na plano, povečati produktivnost in motivacijo za delo in se nikakor ne želite obremenjevati s nepotrebnimi skrbmi kot so prihod in odhod izven delovnega časa coworking prostora, parkiranje, dostopnost z javnim prostorom, če je na voljo vse kar potrebujete za nemoten potek dela…

V izogib tem skrbem vam dajemo nekaj namigov  kaj je v osnovi  pomembno. 

Miza, stol, fotokopirni stroj, tiskalnik, pisarna (ekipno delo) odlična internetna povezava, kuhinja, sejne sobe za sestanke, seminarje, delavnice, parkirna mesta, dostopnost in pa skupen prostor za sproščanje, razmišljanje oziroma za nabiranje idej med igro, razne preboje, »aha momente«. 

Kot rečeno, to so le osnove. Slej kot prej se pojavijo še druge potrebe in zanje je zelo pomembno, da so v coworkingu zadovoljene. S tem mislimo ustrezno mentorstvo, ki stisne vaš uspeh na pedestal, ga pospeši in omogoči vašemu poslu razvoj ter rast. Imejte tudi v mislih, da se želite v pospeševalnik vključiti zaradi stika z najnovejšimi trendi v svetu posla, zato preverite v kakšni meri je za vaš posel v tem coworkingu poskrbljeno. 

Ob tem pa ne smete pozabiti tudi na svoje občutke ob vstopu v coworking prostor. Vprašajte se ali boste s tem prostorom res postali del skupnosti v kateri boste dosegli naslednji nivo vaše miselnosti, posla in prejeli pomoč, sodelovanje. Preverite tudi za možnosti raznih druženj, ki so bistvena za neformalen razvoj vaše mreže. Saj veste, marsikateri kontakt vam lahko olajša delo in s tem prihrani denar, čas in energijo. 

Izberite coworking prostor glede na to, kdo ste zdaj v tem trenutku ali pa še boljše rečeno, kdo želite postati čez čas. Izberite tisti prostor, ki je večji od vas, s tako miselnostjo si boste začeli utirati pot do uresničenja vaše vizije. 

Coworkingi v  
LJUBLJANI 
so ...

Zavod Mladi podjetnik, Kunaverjeva ulica 9

Če pri svoji izbiri za coworking prostor na prvo mesto postavljajte sodobne opremljene coworking prostore, potem le dobro preverite stran MP Hub. Nahaja se na odlični lokaciji v Šiški, v stavbi knjižnice Šiška, nasproti centra Aleja, kamor coworkerji redno zahajajo in se družijo v prijetnih lokalih, »foodcornerjih«, izmenjujejo mnenja in krepijo vezi. V njihovih prostorih je mirno, zeleno, tudi pogled iz pisarn je na zelene površine. Produktivnost se vam bo definitivno povečala, kajti okolje je izredno prijetno, za parkiranje vam tudi ni potrebno skrbeti, je povsem brezplačno. 

Izpostavljamo:

Na voljo je 75 coworking mest, 11 zasebnih pisarn 24/7/365 dostop, odlična kava in sodobna oprema. 

S več kot 13 letnimi izkušnjami ustvarjanja in vodenja coworking prostora so stopili stopničko višje z implementacijo coworking prostorov v svetu. Oktobra 2021 so otvorili MP Hub coworking številka 3.

Atol Coworking, Leskoškova cesta 9e. 

Odlična lokacija v bližini ljubljanske obvoznice je vsekakor rešilna bilka prometnih povezav. Stavba se nahaja tik ob BTC-ju (poslovno-trgovski-kulturno središče ) in le 10 minut vožnje vas loči do starega mestnega jedra Ljubljane. Pričaka vas živahna skupnost okoliških podjetij, ki se redno zbirajo v kavarnah in restavracijah v stavbi, kar je naravnost fantastično za širitev Networka! Če vam je znan princip Feng-Šui vas bo Atol definitivno navdušil, poleg tega pa so prostori lepo osvetljeni z naravno svetlobo in tudi izžarevajo pozitivno energijo.

ABC hub, Letališka 3

Obsega več kot 2.000 m2 in nudi kreativen delovni prostor. Vsi prostori so dobro opremljeni in imajo vso tehnično opremo. Izbirate lahko med uporabo stalne mize, namenjena le vam, na voljo so tudi tri velike sejne sobe, ki so idealne za sestanke, manjše delavnice in seminarje. V veliki učilnici lahko izvedete dogodke za namen gostovanja večjih skupin (delavnice, seminarji, delavnic). Znotraj ABC Huba potekajo različne delavnice, dogodke organiziranih s strani pospeševalnika ABC ter Zavoda Ypsilon.

Regus, Trg Republike 3

Z Regusom si lahko ustvarite dom. Poskrbljeno je za elegantno opremljene prostore, hitri internet, pogoji najema so povsem prilagojeni vašim željam. Ponujajo 23 pisarn, 9 coworking miz, in 2 sobi za sestanke. Pisarniški prostor lahko najamete od ene ure do več let in se osredotočite na svoje poslovanje, za vse ostalo pa prepustite osebju. V Regusu se boste počutili udobno, potrebe vaše ekipe bodo izpolnjene in coworking bo rastel z vašim podjetjem. Gobalno omrežje Coworking prostorov vam omogoča, da delate kamorkoli vas posel pripelje. Imajo na tisoče lokacij po vsem svetu v vseh večjih krajih, mestih in prometnih vozliščih.

Tukaj lahko delate popolnoma v miru, definitivno pa ne boste lačni, saj so police v kuhinji polno založene.

Poligon-kreativni center, Tobačna ulica 5

Poligon je prvi slovenski kreativni center, nahaja se na Tržaški cesti v prostoru nekdanje tovarne Tobačna. Z njimi je delalo že 650 ustvarjalcev iz 36 držav. Njihov coworking prostor obsega  prek 1000 m2 površine. Dobro osvetljene prostore si vsak dan deli med 50 do 70 najrazličnejših poklicnih profilov (od umetnikov in inženirjev), samozaposlenih ali delovnih timov, največ med starosti med 25 do 45 let.

Vsak dan lahko delate v drugem prostoru, za drugo mizo (sedečo ali stoječo) ali pa morda na udobnih naslonjačih. Poligon prebivalec ima na voljo hiter in zanesljiv internet, barvni tiskalnik in skener ter so-uporabo sobe za sestanek in čajno kuhinjo.  Poligon je odprt vsak delovnik med 8.00 in 19.00, lahko pa si pridobite tudi 24/7 dostop. Če pa mogoče ne iščete stalnega prostora vam ponujajo tudi 1,5 in 12-dnevno uporabnino. Znotraj skupnosti se lahko udeležite tudi različnih izobraževanj. Mogoče pa le iščete samo mirno okolje, da lahko učinkovito delate svoje projekte in tudi za tako vzdušje je omogočeno v Poligonu. 

Če bo to vaš prvi obisk vas sprejemo na info pultu, da začutite delovni utrip in se seznanite z načinom so-dela. Še ena prednost vključitve v Poligon skupnost je zagotovo aplikacija s katero med potovanji brezplačno gostujete 1 dan v več kot 50 prostorih za sodelo po celem svetu. 

Hekovnik, Tobačna ulica 5

Hekovnik je vrzel med institucionalnim/univerzitetnim znanjem in globalnim trgom. Zagotavlja pospešene programe za novoustanovljena in rastoča podjetja, zraven pa vključuje poslovno kompotento, da premostijo vrzel med znanjem in realnostjo trga. Znani so tudi kot start up šola z mrežo mentorjev, ki omogoči hitrejše napredovanje co-workerjev. Hekovnik je bil prvi, ki je pripeljal slovenske startupe v Silicijevo dolino. Perspektivna podjetja pripravi na globalni trg, organizira dogodke v Silicijevi dolini in povezuje podjetnike z vlagatelji tveganega kapitala. Njihovo poslanstvo je zagotavljanje najboljših praks, vas naučiti kako uporabljati podatke (verjamejo, da vam lahko podatki povedo zgodbe vaših strank), vas usmeriti na vaši poti od institucije do zagona na podlagi preverjenih podatkov.

Center inovativnega podjetništva, Trg Republike 2

Ta Coworking prostor je prvi primer dobre bančne prakse oblikovanja okolja za podjetnike s partnerskimi organizacijami v Sloveniji. Na enem mestu podjetnikom omogočajo celoten bančni servis in bančna/finančna svetovanja ter ostale podporne storitve. Tudi za ne-komitente. Na voljo so vam prostori za sestanke (od 2 do 8 oseb) in delavnice (do 15 oseb); dvorana za dogodke, srečanja, kongrese (mala in velika dvorana od 40 do 70 oseb). Omogočen je tudi dostop do mreže podjetniških mentorjev ter urejeno računovodsko in pravno podporo, zagonskih investicij. Nahaja se v mestnem središču, ponujajo mirno, urejeno vzdušje. Mobilna pisarna ima vso potrebno pisarniško infrastrukturo (komunikacijska oprema, tiskalnik, računalnik, optični bralnik).

Hub 33, center poslovnih idej, Stegne 33

Coworking Hub 33 je namenjen za nekoga, ki išče priložnost za vzlet v mednarodne vode ali pa le šanso za uresničenje poslovne ideje ali zgolj prijetno mesto za druženje. Navdih za poslovno središče je prišel iz preproste želje po sodelovanju, izmenjavi in dopolnjevanju poslovnih zgodb. Tukaj se zbirajo posamezniki, posameznice, podjetja, ki iščejo racionalnejše in cenejše poslovanje. Številka v njihovem imenu ni naključje temveč se skriva njem v pomen povezovanja in sodelovanja. Trojki sovpadata s hišno številko, lahko pa je tudi srečna kombinacija cifer za njihove partnerje in zanje. Če iščete prostor za hiter sestanek, pisarne za krajši ali daljši najem, sejne sobe in lokacijo za dogodek vam Hub 33 daje na voljo najema z vrhunsko informacijsko podporo in opremo.

Coworkingi na 
GORENJSKEM 
so ...

Coworking-pisarna Domžale, Ulica talcev 8

Zraven Mercator centra je lociran Coworking v poslopju stare tovarne v Domžalah, tam so urejeni prostori za sodelo za mesečno plačilo. Prejmete svoj delovni kotiček, ki si ga delite z ostalimi somišljenjaki. Na voljo je miza, stol predalnik, lučka in internet. Delovni prostor je svetel, vmes med delom ali pa morda za počitek se lahko zastremite na Kamniške Alpe. Sprostili se boste v čajni kuhinji, ki je opremljena z mikrovalovko, grelcem za vodo, toasterjem. Zraven pa seveda spada druženje medtem, ko uživate v toplih napitkih, prigrizkih. Prava kava, bližina trgovin in pa razpoložljiva parkirna mesta vam omogočajo udobje v prijetnem, sproščenem okolju.

Kikštarter Kamnik, Fužine 134

Kikštarter je 680 m2 velik coworking prostor in inkubator, ki se nahaja v neposredni bližini mladinskega doma Kotlovnica. Ponujajo vam oddajo prostorov za delo, laboratorij za razvoj prvih prototipov ter največje bogastvo coworkinga-skupnost znotraj katere ustvarjate in se družite. 

Izbirate lahko med stalnimi mizami in fleksibilnimi delovnimi mesti, pri čemer uporabnik dobi tisto mizo, ki je trenutno na voljo. V ponudbi so tudi prostori za sestanke, ki so namenjeni druženju in izvedbi najrazličnejših dogodkov. 

Ko se boste oglasili v njihovih prostorih vam bodo pokazali prostore: pisarne, konferenčno sobo, sobo za sestanke, čajno kuhinjo, prostor za druženje, predavalnico, vrt na prostem ter vas seznanili z razpoložljivimi izobraževanji.

Kovačnica, Kranj, Župančičeva ulica 22

V Kovačnici ne dobite samo mize in stol za najem, hitri internet, kuhinjo, parkirišče in moderno opremljene prostore, ampak pridete v skupnost, ki jo imenujejo kar družina. Skupaj s Kovačnico boste rasli, kajti obkroženi boste z ljudmi, ki bodo v vas vlivali veliko mero motivacije, da boste naredili veliko več kot ste si sprva mislili. Okolje, ozračje vam omogočata fokus na vas in na vaš posel. 

V njihov inkubator se lahko vključite, če imate inovativno idejo. Študentje, start up podjetja, podjetniki brez odprtega podjetja, podjetniki z registriranim podjetjem, posamezniki različni fazi razvija podjetniške ideje. 

Izbirate lahko med različnimi paketi za najem Flex, Fix, Premium, Turist. Lahko vzamete pisarno, ki je manjši prostor z mizo z dostopom 24/7. Za do max.40 oseb je primerna predavalnica za razne delavnice, dogodke in sestanke.

Lokomotiva, Škofja Loka, Mestni trg 38

Izpostavljamo:

Coworking so ljudje pravijo v Lokomotivi, zato ponujajo vsem, ki se jim pridružijo odprtost, dostopnost, predajanje veščin ter seveda razvijanje idej. Za izjemno nizke stroške je možnost najema mize in stola, nudijo tudi brezplačne tečaje in predavanja, brezplačne fotokopiranje, kavo in čaj.

Kreativni center Mizarnica, Žiri, Loška cesta 70

Coworking prostor je namenjen posameznikom in posameznicam za pomoč na področju naprednih tehnologij. Če ste navdušeni nad virtualno resničnostjo (VI), obogateni resničnosti (AI) potem je vas Mizarnica pravi prostor za vas. Ponujajo 10 delovnih miz z vsemi potrebščinami.

Plavž, Jesenice, Spodnji Plavž 24e

Plaž najdete v prostorih Razvojne agencije zgornje Gorenjske. Delujejo v treh pisarnah, ki skupno zajemajo 95 m2. Nudijo subvencionirane skupne pisarne, skupinsko promocijo, delovni čas v pisarnah po izbiri, možnost registracije sedeža podjetja na njihovem naslovu. Prostori so opremljeni z vso potrebno infrastrukturo, sejno sobo in možnost virtualne pisarne. Njihov coworking prostor je kreativno, poslovno okolje za večjo stimulacijo podjetniških idej, okolje, ki ob skupnih kavicah deluje sproščeno in neformalno. Več kot se jih bo pridružilo njihovi skupnosti, hitreje bodo sestavili ekipo za večerno igranje dvoranskega hokeja.

Coworkingi na 
DOLENJSKEM 
so ...

Co-working Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto

Več kot le pisarna čaka na vas v Coworkingu v Novem mestu. Tukaj bosta vaša kreativa in učinkovitost dosegla svoj vrh. Številne priložnost za razširitev posla, povezovanje ter vse vključene storitve za eno ceno. Opcije za rezervacijo mesta variirajo od enega meseca do 6 mesecev in vključuje stalno delovno mesto (miza, stol, predalnik), brezplačno parkirno mesto, zmogljiv internet, souporaba govorilnice, brezplačno udeležbo na izobraževanjih, bližino SPOT točk, dostop do delovnega mesta 24/7 in druge storitve za brezskrbno opravljanje vašega dela. 

Ne smemo pozabiti na zeleno okolico, če potrebujete sprostitev med delom, sprehod v družbi dreves vas pozdravi lepa Narava že takoj ob vhodu v stavbo Coworking prostora.

Gig prostor, coworking,Brinje l55, Grosuplje

Povezovanje idej posameznika in skupnost različnih profesionalnih profilov in usmeritev. Gigci, tako kot imenujejo svoje člane coworking prostorov izbirajo med 4 paketi: gig dan, gig 10, gig mesec in gig prijatelj. Cene se od paketa razlikujejo, ampak ne glede na izbrano opcijo najema imate vedno brezplačno na voljo kavo, čaj, internet in tiskanje. Njihov prostor je sestavljen iz treh ločenih pisarn in prostora s kotičkom za kavo in čas. V vsaki pisarni sta dve mizi, vsakemu od članu pripada en predalnik ter ključ do glavnega vhoda in svoje pisarne od katere ima dostop 24/7. Dodali so tudi GIG sobo za sestanke in delavnice. Do Ljubljane vas od Gig-a  loči manj kot pol ure.

Knof; Cesta krških žrtev 132,Krško in Sevnica-Prvomajska ulica 15. 

Podjetna skupnost v Posavju se drži slogana »Kreativnost nam ohranja fantazijo« in deluje na dveh lokacijah v Krškem in v Sevnici. V inkubatorju nudi okolje za testiranje in poslovanje na trgu pred odprtjem podjetja. Ta opcija velja do enega leta, zraven pa lahko še koristite coworking (sodelo) in strojni park FABLABA in še koristite dodatno storitev mentorstva za zagon ter razvoj trajnostnih poslovnih idej. Slednje vključuje individualno mentorstvo do dvakrat mesečno, z dvema mentorjema, ki delujeta na področju fundraisinga, marketinga in učinkovitega spletnega nastopa.   Verjamejo v podjetništvo z okoljskim, družbenim ali zdravstvenim učinkom, lokalno samooskrbi na vseh nivojih in vključevanje ranljivih skupin.

Coworkinga na 
PRIMORSKEM 
sta ...

Središče Rotunda, Destradijev trg 11, Koper

Inkubator socialnega podjetništva so ustanovili z namenom nudenja ustrezne podpore socialno podjetniškim idejam in krepitvi socialnega podjetništva v regiji. Nudijo coworking prostor, mentorstvo socialnim podjetnikom ter organizirajo dogodke in izobraževanj na temo socialnega podjetništva. Če ste socialni podjetnik/ica , posameznik s podjetniško idejo, NVO in želite delovati kot socialno podjetje lahko najamete mizo za en mesec tri mesece, 12 mesecev ali pa se odločite za souporabo mize ravno tako za en mesec, tri, 6 ali pa 12 mesecev. 

Dostop do prostorov je primeren za invalide, prostori so ogrevani/klimatizirani, osvetljeni z možnostjo delne zatemnitve.

Coworking Tolmin, Cankarjeva ulica 3

Nahajajo se v starem delu Tolmina. Prostori so primerni za izvedbo različnih dogodkov, izberete lahko najem celotne pisarne, ekipo za izvedbo dogodka, del pisarne, ekipo za pomoč pri izvedbi. Na 90 kvadratnih metrih je zagotovljeno za 12 delovnih  mest in 25 uporabnikov.

Coworkinga na 
NOTRANJSKEM 
je ...

Coworking, Arkova 43, Idrija

Coworking Idrija ni samo delovni prostor, ampak je mesto v katerem se zbirajo mladi in malo manj mladi, željnih kreative, inovacij in znanja. Redno se lahko udeležujete predavanj in delavnic v atraktivnih prostorih nekdanje rudniške uprave v neposredni bližini Topilnice Hg. 

Poleg miz/stolov lahko so-uporabljate tudi sejno mizo, IKT opremo in seveda internet. Sprostili se boste v igranju ročnega nogometa in skuhali kavo v čajni kuhinji.

Coworkingi na 
ŠTAJERSKEM 
so ...

Štajerski tehnološki park, Pobreška cesta 20, Maribor

Mladim podjetnikom nudijo podporo v različnih oblikah, združili so jo kar pod skupnim imenom »StartTogether«. Nudijo sodobne poslovne prostore, namenjene razvoju individualnih poslovnih idej, skupinskemu razvojim aktivnostim medsebojnemu sodelovanju podjetniških skupin z mentorji in svetovalci. 

​Paketi »StartTogether« vključujejo članstvo, mentorstvo, udeležbo na izobraževanjih, uporabo infrastrukture: internet, prostor za sestanke, uporabo tabel, LCD zaslona, raba tiskalnika, raba kuhinje in predavalnice. 

 Mizo si lahko delite še s kom (share desk), jo najamete samo zase (fix desk), če pa želite še kaj več pa sta vam na izbiro paket »standard« in paket »premium«.

Coworking Odprta pisarna, Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Coworking Odprta pisarna se razprostira in deluje na 56m2 in 10 delovnih površin v sklopu Vetrinjskega dvora. To je sicer večnamenski prireditveni/razstavno, produkcijski prostor, ki je prvenstveno namenjen izvajanju programov nevladnih kulturnih organizacij. V souporabo imate posamezniki, kulturne organizacije in iniciative 15 pisarniških mest in pripadajoče projektne prostore. Zavedajo se, da se je potrebno prilagoditi novim zahtevam trga dela, za katere je značilno povečano število projektnih del, od doma ali v lokalih.

Pisarna, Vetrinjska ulica 30, Maribor 

Si predstavljate imeti takšno mizo, ki je dovolj za vse ideje? Pisarna je okolje v katerem je delo prijetno, ljudje, internet, tiskalnik in kava pravijo to vse je naša Pisarna! Je torej prostor za ideje, tako vaših kot njihovih, za vsakega se najde kotiček in ravno raznolikost ljudi različnih interesov prinese posebno barvitost v povezanosti. V pisarni vedno diši po kavi, saj brez nje tako več ne gre. Torki in petki so rezervirani za dogodke in koncerte.

Inkubator Savijske regije, Gregrčičeva ulica 6, Celje

Ideje se začnejo tukaj in vabijo vas k uresničenju le-teh. Na 1000 kvadratne površine ponujajo prostor za 40 plus članov, med prednosti spada tudi 24/7 dostop, kar pomeni, da je prihod in odhod z delovnega mesta neoviran. Med posebne storitve, ki so dandanes dobrodošle je podcast soba, fotografiranje produktov z Panchot Creator, ki omogoča več načinov fotografiranja produktov.

Kreativnica, Osojnikova ulica cesta 3, Ptuj 

Ptujski coworking prostor zagotavlja delovni prostor z vso potrebno opremo, redne kreativne debate, sprostitev z igranjem namiznega tenisa, pomoč izkušenih strokovnjakov z različnih področij podjetništva, ki z nasveti in znanjem pripomorejo pri razvoju podjetniških idej. Če želite postati prebivalec Kreativnice izpolnite obrazec  in napišite nekaj o sebi, svojem delu in kje se vidite čez 5 let, Mesta v Kreativnici so omenjena. Izbrani so le posamezniki z jasno vizijo, ki izražajo strast  in močno željo po razvoju.

Saša Inkubator, Šaleška cesta 2a, 3320 Velenje

Coworking prostor, ki se imenuje v Saši kar Čuk je kreativno gnezde. Tukaj se rojevajo najbolj nore ideje in vedno je nekdo na voljo, ki nudi pomoč pri razvoju teh idej. Namenjen je posameznikom s podjetniško idejo, start Up ekipam, digitalnim nomadom, mladim podjetjem, ki iščejo svoj prostor pod soncem. Imajo princip dela preprostosti. Za vstop v Čuk inkubator izpolnete vstopnico, zatem vas povabijo na kavo in že naslednji dan prejmete mizo, kartico za 24/7 dostop in mega podjetniško družino. Za inbubirance imajo 11 opremljenih pisarn v izmeri od 18 do 45 m².

Pristop Šoštanj, Kajuhova cesta 1, Šoštanj

Majhen in prijeten coworking prostor se nahaja v zgodovinski stavbi v starem mestu jedru Šoštanja, ki se nahaja v bližini večjega industrijskega mesta Velenje. Do lokacije vodijo dobre povezave z lokalnim avtobusom in kolesom, ki so povsem brezplačne. Nudijo najem miz, zaprte pisarne in sejno sobo. Po svojih močeh se trudijo biti čim bolj fleksibilni z 24/7 dostopom do prostora. Imajo svojo lastno električno polnilnico.

SocioLab, stične točke v Spodnjem Podravju

Na stičnih informacijskih  točkah iz prve roke prejmete informacije o socialni ekonomiji. Stična točka je v bistvu prostor, ki povezuje ljudi in informacije v lokalnem okolju ter nudi podporo pri aktivacij. V njihovi ponudbo lahko izbirate med brezplačnimi prostori za sodelo, izobraževanja, delavnice, srečanja, sestanke in druge dogodke. 

V okviru projekta SocioLab je v Spodnjem Podravju na voljo 6 stičnih točk: 

  • Slovenska Bistrica, Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5
  • Lenart, Razvojna agencija Slovenske Gorice, Trg osvoboditve 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah
  • Cirkulane, Prj halo, Podeželsko razvojno jedro, Cirkulane 56, 2282 Cirkulane
  • Maribor:
  • Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, Tkalski prehod 4
  • Združenje Center alternativne in avtonomne produkcije, socialno podjetje, Volkmerjev prehod 4
  • Ptuj, znanstveno-raziskovalno središče bistra, Slovenski trg 

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor

Pri njih zagotavljajo stroškovno učinkovito poslovno okolje in kakovostna svetovanja ter izobraževanja iz različnih poslovnih področij, s čimer pomagajo ustvarjalnim, podjetnim posameznikom oziroma podjetniškim skupinam slediti sanjam ter uresničevati lastne podjetniške ideje

Coworkingi v 
PREKMURJU 
so ...

Aurora coworking, Murska Sobota, Slovenska Ulica 40

.

V Aurori nudijo udoben skupni prostor, čajno kuhinjo, sejno sobo, hiter internet,  laserski tiskalnik, projektor in super kavo iz espresso avtomata. Vsak član ima dostop 24/7. V povprečju je mesečni najem mize v coworking prostoru 45€, vendar najem nikoli ne preseže 50€. V kolikor iščete trajnosti način dela preko katerega ne izgubljate denarja in ohranjati zdravo skupnost z pridihom samozadostnega, mikro podeželskega prostora se dogovorite za srečanje z perujskim ustanoviteljem Jose Antonio Morales.

Pomurski tehnološki park, Plese 9a, Murska Sobota in Prešernova 2, Ljutomer

Delovni prostor lahko najamete v Murski Soboti in v Ljutomeru. V Murski Soboti so vam na voljo coworking prostor (12 m²), pisarniški prostori (12 m²); proizvodni prostori (80m² in 142m²) in sejna soba (60m²) . V Ljutomeru izbirate med pisarniškimi prostori v izmerah 11m², 15m² in 19m², ne glede na opcijo ponudba vključuje delovno mizo, omaro, mizo in stol, dostop do prostora 365 dni v letu in 24/7, parkirni prostor in poštni nabiralnik.

Za lažje in predvsem pregledno iskanje vam najbolj ustreznega coworking prostora obiščite eno izmed spodnjih povezav na katerih najdete osnovne informacije o možnostih najema, opremi, lokaciji in bonitetah, ki jih posamezni coworking prostor V Sloveniji ponuja svojim članom: 

  1. TOP 20 Coworking opcij v Ljubljani: https://coworkingspaces.me/ljubljana/
  2. Coworking Ljubljana-Lista za nomade: https://nomadlist.com/coworking/ljubljana
  3. Coworker: https://www.coworker.com/slovenia
Izpostavljamo: