TikTok za podjetja: Zakaj in kako?

Tvoje podjetje nujno potrebuje TikTok – sicer te bo konkurenca povozila

TikTok, platforma za deljenje kratkih videoposnetkov, je s svojim uspehom zasenčila ostala socialna omrežja. S svojo hitro rastočo uporabniško bazo in ogromno količino ustvarjalnosti, ki jo spodbuja, je TikTok postal mesto, kjer lahko vsakdo postane zvezda. Zato je sedaj nujen tudi TikTok za podjetja. Viralnost na TikToku ni rezervirana za izbrane; s pravimi triki in pristopom jo lahko doseže vsakdo – tudi ti in tvoje podjetje. V tem članku bomo raziskali, kako lahko postanete viralni.

TikTok v številkah

Preden se poglobimo v nasvete za doseganje viralnosti na TikToku, si oglejmo nekaj zanimivih dejstev o tej platformi:

 • Več kot 2 milijardi prenosov: TikTok ima več kot 2 milijardi prenosov iz trgovin App Store in Google Play, kar ga uvršča med najbolj priljubljene aplikacije na svetu.
 • 300 milijonov uporabnikov v ZDA: TikTok je eksplodiral tudi v ZDA, kjer je pridobil ogromno sledenje, zlasti med mlajšo generacijo.
 • Kreativnost na vrhuncu: TikTok je znan po svoji spodbudi k ustvarjalnosti. Uporabniki lahko ustvarjajo raznolike videoposnetke z glasbo, besedilnimi nalepkami, učinki in še več.
 • Algoritem prijazno: TikTokov algoritem je močan. Ponuja priložnost, da se vaš video pokaže milijonom uporabnikov, če je všečen in pritegne pozornost.

TikTok za podjetja: Nasveti za doseganje viralnosti

Če želite, da vaš TikTok za podjetje postane viralen, upoštevajte naslednje nasvete in trike:

1. Raziščite ciljno občinstvo

Preden začnete ustvarjati videoposnetke, se prepričajte, da razumete, kdo je vaše ciljno občinstvo. Kakšne vrste videoposnetkov bi jih zanimale? Kateri trendi so za njih pomembni? Bolj natančno, kot razumete svoje sledilce, boljše bodo vaše možnosti za ustvarjanje vsebin, ki ganejo srca.

2. Sodelujte v trendih

TikTok je poln trendov, izzivov in pesmi, ki postanejo viralni. Če želite izstopati, se pridružite trendom, ki so povezani z vašo vsebino. Lahko uporabite priljubljeno pesem, se udeležite izziva ali pa ustvarite svojo interpretacijo trenutnega trenda.

Izpostavljamo:
Mladi stojijo v krogu in gledajo TikToke na svojih telefonih.

3. Izberite primeren čas za objave

Čas objave ima lahko velik vpliv na uspeh vaših videoposnetkov. Najbolje je, da objavljate v času, ko je vaša ciljna skupina najbolj aktivna. To običajno pomeni večerno uro ali konec tedna. Preizkušajte različne čase in analizirajte, kdaj so vaši videoposnetki dosegli največjo angažiranost. Tako boset dosegli uspeh s TikTokom za podjetja.

4. Naj bodo vaši videi vizualno privlačni

Kakovost videoposnetka ima lahko velik vpliv na to, ali bo postala viralna ali ne. Uporabite visokokakovostno kamero, dobro osvetlitev in se potrudite za urejeno in privlačno okolje. Zvok naj bo jasen, besedila berljiva, in videoposnetek privlačen.

5. Sodelujte z drugimi uporabniki

Sodelovanje z drugimi uporabniki lahko privede do širše izpostavljenosti. Sodelujte v dvojih ali večjih skupinah, kjer lahko soustvarjate videoposnetke z drugimi uporabniki. To je odličen način za izgradnjo vašega omrežja in doseči nove sledilce.

6. Bodite pristni

Najboljši način, da pritegnete pozornost, je, da ste edinstveni. Ne bojte se raziskovati različnih stili in pristopov k ustvarjanju videoposnetkov. Bodite izvirni in uporabite svojo kreativnost.

Moški, ki snema vsebine za TikTok

Zakaj morajo podjetja imeti TikTok in za katere panoge je še posebej pomemben?

Kot vsa socialna omrežja, je tudi TkTok platforma na kateri podjetja gradijo blagovne znamke. Ustvarja se zavedanje o znamki, spodbuja zanimanje in gradi zaupanje. Pokažite svoje podjetje. 

TikTok podjetjem lahko pomaga pri:

 • Povečanju prepoznavnosti 

TikTok je odlična platforma za gradnjo prepoznavnosti in promocijo blagovnih znamk.

 • Vzbujanju zanimanja

 S pravilno strategijo lahko ustvarite aktivno in zvesto občinstvo.

 • Prodaji

TikTok vzpodbudi uporabnike k nakupu

 • Vzpostavljanju interakcije

Z interakcijo z uporabniki lahko pridobite dragocene informacije in povratne informacije.

Izpostavljamo:

TikTok že dolgo ni samo platforma za mlade. Je pa ohranil nekaj, kar ga še zmeraj loči od ostalih omrežji. To je “mladostnost” v smislu preprostih, zabavnih, tudi norčavih vsebin. Tako lahko rečemo, da je Tik Tok bolj “na kožo pisan” podjetjem, ki zastopajo te vrednote. Nikakor pa ne pomeni, da “resna” podjetja tja ne sodijo. Zelo dobro je potrebno pretehtati naše namene in vzpostaviti kvalitetno komunikacijo. Nikakor ne želimo, da bi nam s prisiljenimi in norčavimi videi padla kredibilnost. Zato najdite svoj način, da se predstavite širši publiki.

Aplikacija TikTok na telefonu

Poveži se z vplivneži

 1. Naj ustvarjajo vsebine za tvoj TikTok za podjetje

Ti je neprijetno pred kamero in zato preprosto nimaš časa? Nič hudega – obstajajo ljudje, ki od tega živijo. Poišči obraz svoje znamke. Glede na tvoj budget imaš 2 možnosti. 1. Poišči še neznan obraz (študenta, zaposlenega, mikroinfluencerja …), ki bo pripravljaj vsebine za tvoj TikTok profil. 2. Poišči znano osebo, ki bo pripravljala vsebine zate in tako postala obraz tvoje znamke. 

Pozor: Druga opcija ni nujno boljša od prve. Na TikToku je ključnega pomena pristnost. Obraz tvoje znamke mora biti nekdo, ki zrcali njeno dušo, vizijo, bistvo. 

 1. Naj promovirajo tvoje izdelke na svojem profilu

Ena od največjih prednosti TikTok marketinga je vplivnostni marketing. Osebe z veliko sledilci oblikujejo mnenja množic. Vplivajo lahko tudi na uspeh tvojega podjetja. Če bo vplivnica na TikToku pohvalila tvoj izdelek, ti bo izrazito poskočila prodaja, saj bodo vsi želeli enak izdelek kot ona. Prepričani bodo v njegovo kvaiteto in učinkovitost. Zato poišči vplivneže, ki so povezani s tvojo panogo in imajo sledilce, ki bi jih lahko zanimala tvoja ponudba. TikTok za podjetja lahko ustvarjajo tudi zunanji sodelavci.

Influencer snema vsebine za TikTok.

Ustvarjanje TikTok profila za podjetje

Ustvari poslovni TikTok račun za tvojo blagovno znamko in začni ustvarjati lastno organsko vsebino. Zgradi edinstven profil, ki ga bodo vsi opazili. Vprašaj se: kaj so lastnosti mojega podjetja in kako jih lahko prikažem skozi video vsebine?

Najprej poglej kaj počne konkurenca, podjetja izven tvoje panoge in uspešni posamzniki. Kaj na teh posnetkih je tako zanimivega? Kako drugi prikažejo lastnosti, ki so enake tvojim? Na koncu pa razmisli še o tem: kako se bom razlikoval od drugih? Kaj je na meni edinstvenega?

Ne pozabi: nebo je meja. TikTok za podjetja naj bo tvoj projekt za veselje.

Online tečaj na zahtevo: TikTok: viralnost in monetizacija

Potrebuješ pomoč? Zate imam vrhunski tečaj: https://viralen.si/tiktok-tecaj-v1/

Kako ustvariti marketinško strategijo za TikTok?

 • TikTok trendi

Ugotovi, kaj je trenutno na TikToku najbolj popularno – katera glasba, vsebina, filtri? To vključi v svoje posnetke. Vendar to ni dovolj. Trendi mora biti le osnova – nato pa mu dodaj nekaj svojega. Na koncu si te morajo zapomniti – ne bodi le bežna kopija drugih.

 • Natančno opredeli, kdo je tvoja ciljna publika. 

Koga želiš doseči na TikToku? Preden prirpavljaš vsebine, se najprej vprašaj, kdo si jih bo ogledal. Šele tako lahko ugotoviš, kaj so njihovi interesi, želje, strahovi. Vsebine prilagodi temu. Oblikuj vsebine, ki jih bodo ljudje radi videli. Pa ne naključni ljudje – tisti, ki jih bo tvoja znamka zanimala.

 • Oblikuj vsebino 

Ko določiš ciljno občinstvo, razišči, kakšna vsebina jim je všeč. Katerim profilom sledijo, kaj jim prikazuješ na drugih socialnih omrežjih? Zakaj bi jih zanimala tvoja znamka?

 • Preglej konkurenco. 

Kaj počnejo dobro in kje so možne izboljšave? Tvoj cilj ni postati enaki kot oni. Morate se jasno ločiti in jih prehiteti. Če bodo vaše vsebine preveč podobne, vas starnke ne bodo prepoznale. Najhujše, kar se lahko zgodi, je to, da vas bodo zamešale s konkurenco in vaša promocija bo v bistvu voda na mlin konkurence. 

.
 • Najdite ravnotežje med zabavo in prodajo

Oglasov na TikToku uporabnikI ne prenesejo. Po drugi strani pa bo ves čas vložen v objave zaman, če ne bo vplival na vašo prodajo. Zato morate biti izvirni: oblikujte vsebine, ki bodo v prvi vrsti zanimive, vendar bodo v podtonu vendarle vlivale na zanimanje za nakup vaši produktov ali izdelkov.

Primeri slovenskih podjetij na TikToku

Nekatera slovenska podjetja so že prepoznala potencial TikToka in uspešno izkoriščajo to platformo. Tukaj so nekateri primeri:

Vsi ti primeri kažejo, da je TikTok odlična priložnost za promocijo različnih vrst podjetij in blagovnih znamk.

@bostjan.vidmar

Želiš več polnovrednih informacij? Pobrskaj po mojem TikTok profilu @bostjan.vidmar

Izpostavljamo: