Zakaj je kariera podjetnika v obdobju pandemije še vedno dobra ideja?

ZA POSLUŠANJE KLIKNITE.   Play

Številne spremembe zaradi koronavirusa so postale v zadnjih dveh letih stalnica v našem življenju. V mislih imamo predvsem COVID ukrepe, ki so se iz dneva v dan neprestano spreminjali. To je povzročilo nemalo nestrpnosti med delodajalci in delavci, kar pa je lahko za marsikoga odlična priložnost za novo karierno in podjetniško pot.

Vaša kariera je izključno v vaših rokah

Verjetno zveni noro, da začnete s podjetjem v času ene od največjih gospodarskih kriz, ko so številna podjetja zaprta, prihodnost pa izjemno nepredvidljiva. Vendar podatki nakazujejo ravno nasprotno sliko, saj se kljub pandemiji pojavljajo nova podjetja.

Soočanje z odločitvijo, da zapustite vsakodnevno službo, da bi uresničili svoje sanje in se podali na podjetniško pot, vendarle ni tako enostavno. Ker pa je situacija s koronavirusom marsikoga prisilila v takšno razmišljanje, ni nič presenetljivega, da podjetništvo v obdobju pandemije ni zamrlo.

Nepredvidljivi časi in veliko število nezaposlenih je pravi razlog za to, da ukrepate, saj je vaša kariera izključno v vaših rokah. 

Podjetništvo je v obdobju pandemije izziv in velika poslovna priložnost

Pandemija se je izkazala za podjetništvo pravi izziv. Kljub temu pa so to dobri časi za začetek karierne poti iz več razlogov:

Izpostavljamo:
  • Manjša konkurenca na trgu.
  • Vse spremembe, s katerimi se srečujte, sprožijo nove potrebe strank, ki so za vas lahko dodatna priložnost.
  • Nizke obrestne mere za izposojo začetnega kapitala.
  • Cenejša oprema, ker podjetja prodajajo svoje zaloge.
  • Na trgu je veliko usposobljenih in nadarjenih delavcev, ki iščejo svoje priložnosti, da se dokažejo. Na ta način boste lažje okoli sebe zgradili močno ekipo, ki jo potrebujete.

Obdobje inovacij je za podjetništvo ključnega pomena

Če je vaš glavni cilj kariera v podjetništvu, se boste morali zelo kmalu naučiti, da je določanje, kaj stranke potrebujejo, ključnega pomena. Pri tem je pomembno, da se ne osredotočate na obdobje pred pandemijo, ampak v danem trenutku. Tudi, če odprete restavracijo, to ne pomeni, da je to neuspešen posel, če boste našli inovativne načine za prehranjevanje ljudi. 

Največji čar podjetništva je v tem, da gre za inovativnost, zadovoljevanje trenutnih potreb strank in maksimalno izkoriščanje dane priložnosti. Konec koncev gre pri inovacijah zgolj za reševanje problemov in podjetniki so tisti, ki so za to najboljši naslov. Na srečo pa so tudi potrošniki danes bolj odprti za nove ideje in, na primer, nakup preko spleta ali pa svetovanje preko računalnika že dolgo ni več novost.

Tudi pandemija ne bo trajala večno

Čeprav ima pandemija ogromno negativnih posledic, pa je to lahko odlična priložnost za podjetništvo tako ali drugače. Res je, da nova kariera na začetku zahteva ogromno odrekanja in trdega dela, vendar nas na koncu tunela vedno čaka svetla prihodnost. In enako je tudi s pandemijo. Ti burni časi so odlična priložnost, ki vam daje dodatni čas, da si zgradite bazo strank, pomislite na strategije poslovanja in pripravite učinkovit marketing. 

Če želite, da vam pri uresničevanju karierne poti pomagamo mi, nas pišite na … ali pokličite …

Izpostavljamo:

Recommended Posts