Plača, novodobna droga

ZA POSLUŠANJE KLIKNITE   Play

Res je, da plača predstavlja našo socialno varnost, vendar, ko jo začnemo sprejemati le kot finančno dozo, ki jo dobivamo vsakega 10. v mesecu, je čas za spremembe. To je priložnost, da se podamo na lastno podjetniško pot in s startup podjetjem unovčimo svojo ustvarjalnost ter resnično razvijamo svoje sposobnosti.

Kdaj je čas za spremembe?

Plačo prejema delavec za opravljanje dela oziroma za čas, ko dela, in spada med materialne motivacijske dejavnike, s katerimi skuša podjetje motivirati svoje ljudi. Plača je pomembna tako za delodajalca kot tudi za zaposlenega. Pri tem pa se je potrebo zavedati, da je to pravica vsakega posameznika, ki jo prejema za dobro opravljeno delo.

Vendar pa se ljudje vse preveč zadovoljimo s svojo plačo in zelo kmalu ne iščemo več dodatnih priložnosti za zaslužek. Posledica tega je, da tudi naša kreativnost ne pride več do izraza, kar sčasoma pripelje do monotonosti in nezadovoljstva na delovnem mestu.

Že dolgo vemo, da za uspešno poslovno zgodbo ni potrebno plezati po korporativni lestvici in se počasi premikati po hierarhiji podjetja. Namesto tega se lahko podamo na lastno poslovno pot, saj nam podjetništvo neprestano ponuja nove priložnosti.

Kako premagati strahove?

Zavedati se je potrebno, da je za novo poslovno pot potrebno iti preko ustaljenih okvirjev. To je edini način, da lahko resnično dosežemo tisto, za kar verjamemo, da je naše poslanstvo. Kadarkoli se podajamo na novo, neznano področje, so vedno prisotni določeni strahovi in dvomi o tem, kako uspešni bomo. 

Izpostavljamo:

Vendar je to nekaj povsem razumljivega, zato je ključnega pomena, da svoje strahove dobro spoznate. Zavedajte se, da je podjetništvo odlična priložnost, kjer lahko izrazite svojo kreativnost. Prav tako pa nikoli ne začenjate povsem znova, saj se lahko kadarkoli naslonite na znanja in izkušnje iz preteklosti.

.

Kdo lahko postane uspešen podjetnik?

Podjetništvo je odlično okolje za razvoj različnih veščin, ki jih potrebujemo v svoji karieri. Čeprav so nekateri mnenja, da je denar najpomembnejši za zagon startup podjetja, pa v praksi ni tako. 

Ustvarjalnost je njegovo najpomembnejše gonilo. Biti podjetnik pomeni biti sposoben zbrati denar za razvoj, se sproti odločati o nadaljnjih potezah, ob tem pa se prilagajati razmeram na trgu. Dejstvo je, da lahko že z dobro idejo, pravo miselnostjo in nekaj pravimi odločitvami postanete uspešen podjetnik. 

Pri tem je ključnega pomena, da se lotimo nečesa, kar imamo resnično radi in verjamemo v tisto, kar delamo. Prav tako pa v svetu startup podjetij uspevajo predvsem tisti, ki se znajo hitro učiti in prilagoditi, zato ni nikoli prepozno za ustvarjane večjih in uspešnejših zgodb.

Če se še vedno pogosto sprašujete, zakaj hodite v službo in kaj so vaše želje, ste zagotovo eden izmed tistih, ki jim obstoječe podjetje ne nudi dovolj priložnosti za izraženje svoje kreativnosti. Zavedajte pa se, da za podjetništvo ni nikoli prepozno in je vedno pravi čas za odpiranje podjetja. Važno je le, da z neko zamislijo začnete delati nekaj, v kar trdno verjamete.

Izpostavljamo: