Kako narediti zmagovalni video oglas za oglase na Facebooku in YouTubu?

Video marketing je zelo učinkovita strategija trženja, na katero bi moralo pomisliti vsako podjetje. Z njo ne le povečate prodajo, ampak poskrbite za večjo prepoznavnost blagovne znamke. Za nameček pa je izjemno priljubljena tudi med potrošniki.

Danes se lahko vsakdo loti oblikovanja video oglasa, vprašanje pa je, če bo oglas tudi učinkovit. Zato je potrebno upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov, ne glede na to, ali nameravate oglaševati na Facebooku ali YouTubu.

Če želite narediti zmagovalni video, si preberite nekaj nasvetov, kako je to najlažje storiti.

Prvih nekaj sekund video oglasa je ključnih

Zmagovalni video oglas mora pritegniti pozornost občinstva v prvih nekaj sekundah, sicer bodo ljudje po nekaj sekundah preskočili vaše oglase. Raziskave kažejo, da povprečna pozornost ljudi traja okoli 8 sekund, zato je začetek oglasa ključen. S tem namenom svojim sledilcem že v začetku predstavite problem in jim ponudite rešitev, presenetite jih ali pa začnite oglas z zanimivo zgodbo ali pa slavno osebnostjo. Zelo učinkovito je začeti video oglas s postavljanjem vprašanj, s čimer boste zagotovo pritegnili pozornost.

Video naj bo kratek in jedrnat

Do sedaj se je izkazalo, da je več kot polovica video oglasov dolgih 30 sekund ali manj, kar polovica anketirancev pa je mnenja, da je optimalna dolžina oglasa 15 sekund in manj. Torej, video posnetek naj bo čim krajši, čeprav je tudi 30 sekund v redu – video oglaševanje v takšni obliki se je izkazalo za zelo učinkovitega.

Izpostavljamo:

Svojemu občinstvu ponudite pomoč in jim ne prodajate izdelka

Ljudje na spletu najpogosteje iščejo rešitev svojih težav, zato je najboljši način, da si pridobite njihovo zaupanje v tem, da jim ponudite rešitev njihovega problema. Zato se v video oglasu osredotočite bolj na pomoč potrošnikom oziroma uporabnikom in ne toliko na prodajo. S tem bodo zagotovo postale vaše stalne stranke.

Video oglas prilagodite svoji ciljni skupini

Mnogi so mnenja, da je video oglas za Facebook ali YouTube identičen tradicionalnim televizijskim oglasom. Vendar temu to ni tako. Ker vam spletno oglaševanje omogoča natančnejše ciljanje svojih uporabnikov oziroma sledilcem, morate video oglas ustrezno prilagoditi glede na starost, spol, lokacijo in druge pomembne dejavnike. Personalizirana vsebina je odličen način, da se približate svojim uporabnikom.

Poudarite glavne prednosti vaše blagovne znamke

Ena od najpomembnejših stvari je, da v svojem video oglasu predstavite vse prednosti vaše blagovne znamke. Promocija podjetja je eden glavnih ciljev video oglaševanja, zato naj bo to razvidno tudi iz vašega video oglasa. V oglasu poudarite, zakaj je vaša blagovna znamka boljša od konkurentov, s svojim občinstvom pa delite pomembne dosežke in zgodbe o uspehu.

Bodite smešni

Smeh je najbolj zanesljiv način za pritegnitev pozornosti. Zato so smešni video oglasi že od nekdaj izjemno priljubljeni, hkrati pa tudi zelo učinkoviti. Če želite, da je vaš video oglas uspešen, nikakor ne pozabite na veliko mero humorja.

.

Na koncu video oglasa ne pozabite na CTA gumb

Ob zaključki video oglasa nikakor ne pozabite vključiti poziv k dejanju (CTA). Ker je namen vsakega video oglasa spodbuditi svoje uporabnike, da ukrepajo, je CTA gumb obvezen. Ta je lahko v grafični obliki ali pa v pismi obliki na koncu oglasa, lahko pa ga postavite tudi pred in med predvajanjem.

Izberite pravo vrsto video oglasa

Danes lahko izbirate med številnimi oblikami video oglasov. Izbirate lahko preskočljive ali nepreskočljive video oglase v okviru video posnetka, odbojne video oglase, video oglase v viru in oglase zunaj video posnetka. Za kar največji učinek je potrebno natančno razmisliti, katero  vrsto video formata izbrati glede na cilje oglaševanja.

Sedaj ste oboroženi z vsem, kar potrebujete za izdelavo prepričljivega in zmagovalnega video oglasa. Vendar ob tem nikoli ne pozabite – ljudje kupujejo blagovno znamko in ne izdelkov!

VIRI:

Izpostavljamo:

  1. https://www.brid.tv/7-tips-on-how-to-create-a-successful-video-ad/
  2. https://www.searchenginejournal.com/video-ad-tips/308463/#close
  3. https://smallbusinessbc.ca/article/how-to-create-an-effective-video-ad-for-your-small-business/
Izpostavljamo: