TikTok zakonsko prepovedan

TikTok zakonsko prepovedan

Združene države Amerike se približujejo zakonski prepovedi TikToka.

V čem tiči problem?

Glavni predlagatelj zakona, republikanski kongresnik Mike Gallagher opozarja, da TikTok postaja prevladujoča novičarska platforma za Američane, mlajše od 30 let”. Nad njim pa ameriška vlada nima nadzora, kot ga ima nad drugimi socialnimi omrežji, predvsem nad Instagramom in Facebookom, ki sta del ameriškega podjetja Meta.

Rešitev, s katero bi se izognili popolni prepovedi aplikacije, vidijo v tem, da bi se podjetje TikTok ločilo od svojega kitajskega lastnika, podjetja ByteDance. To pomeni, da bi moral kitajski ByDance prodati podjetje TikTok ne-kitajskim lastnikom, ki jih Amerika ne vidi kot sovražnike.

ZDA se namreč bojijo, da TikTok omogoča zbiranje podatkov o njihovih državljanih, kar predstavlja grožnjo za nacionalno varnost. 

Zvezdna država Montana naj bi s 1. januarjem 2024 že prepovedala aplikacijo TikTok na zasebnih napravah. Kaj to pomeni? Zakon bi prepovedal omogočanje nalaganja aplikacije na pametne naprave. Tisti, ki jo že imajo naloženo, pa bi jo bodo lahko še naprej uporabljali. 

Nesmiselno? 

Izpostavljamo:

Zakon v Montani ni začel veljati, saj je zvezdi sodnik prepoved onemogočil. 

Kaj je zdaj s TikTokom v ZDA?

Zgodba še ni zaključena, a obstaja velika verjetnost, da bo TikTok vsaj delno prepovedan za uporabo. Senat je v torek 23. aprila sprejel zakonodajo, ki bi prisilila matično podjetje TikTok s sedežem na Kitajskem, da proda platformo družbenih medijev, sicer ga bodo prepovedali. Zakon je podpisal tudi predsednik Biden. TikTok pa vrača udarec s tožbo. 

Kje je TikTok že prepovedan?

Popolna prepoved aplikacije

To so države, ki so uvedle nacionalno prepoved uporabe kitajskih aplikacij. Tudi pri njih je bil razlog nacionalna varnost. Hkrati države prepoved argumentirajo s tem, da želijo zaščititi mlade pred pred zavajajočimi informacijami. Ob tem Pakistan poudarja tudi to, da aplikacija promovira nemoralne vsebine.

TikTok popolnoma zakonsko prepovedan

Delna prepoved

Aplikacije TikTok po zakonu na svojih pametnih napravah ne smejo imeti naložene državni uslužbenici. Državne službe za varnost so namreč to ocenile kot nevarnost, saj TikTok predstavlja nevarnost za spletno varnost, zasebnost in lahko vodi do napačnih informacij.

V teh državah so državni uslužbenci morali trajno izbrisati aplikacijo iz svojih naprav in dobili prepoved, da jo ponovno naložijo.

.
TikTok delno zakonsko prepovedan

Kaj storiti?

TikToka se kot “navadni”, nevladni uslužbenci najbrž ne rabimo bati. 

Vsekakor pa lahko po vseh prepovedih sklepamo, da bo uporaba TikTok padla in se ponovno dvignila moč Instagrama. 

S tem pa tudi nuja po prisotnosti na Instagramu, saj nam kot podjetnikom omogoča grajenje prepoznavnosti blagovne znamke, širjenja skupnosti in povišanja prodaje. 

Vse o tem, kako zgraditi Instagram profil za podjetje vas čaka na povezavi: https://viralen.si/instagram-za-podjetja/

Izpostavljamo: